על עצמי

 

הקריירה המקצועית שלי היתה אקדמית ועסקה בעיקר במחקר ובהוראה. עסקתי בחומרי טבע הממוצים מצמחים. במסגרת המחקר לתואר דוקטור, מיציתי וזיהיתי חומר מעלי הצמח טיון דביק (קראתי לו טיונין), שאופיין בפעילות אנטי-פטרייתית. בהמשך שיתפתי פעולה עם מעבדה בארה"ב בנושא של טיפול בעץ, שוב באמצעות חומרי טבע. בהוראה התמקדתי בתחום המיקרוביולוגיה. במהלך השנים עסקתי רבות בניהול.

 

אחד האפיקים החשובים בעבודתי באקדמיה היה ההתמודדות עם אתגרים שונים העומדים בפני הסטודנט הישראלי, במיוחד בתחום הלמידה. הקמתי וניהלתי את "המרכז לקידום ההוראה והלמידה" וארגנתי כנסים בנושא. המרכז שהקמתי היווה מודל למוסדות אקדמיים אחרים. במסגרת זו התוודעתי לאתגרי הלמידה עבור סטודנטים רבים ודרכי הטיפול בהם ובו בזמן גם סיוע למרצים בהתמודדותם עם תיווך החומר הנלמד לסטודנט.

 

אחד הנושאים שהוכנסו, כסיוע לסטודנטים מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית להשתלב באקדמיה, היה יישום של שיטתו של פרופ' ראובן פוירשטיין לשיפור תהליכי חשיבה ולמידה וקידום כושר הלמידה*. כחלק מהמרצים שהביעו ענין, עברתי השתלמות בתכנית זו הקרויה "העשרה אינסטרומנטלית" והעברתי קורס זה לסטודנטים להנדסה בשנה א' (בהתאמות נדרשות).

 

בנוסף, השתלמתי בנושא האימון והצלחתי להטמיעו כחלק מהטיפול בסטודנט. מרצים, שהביעו ענין, עברו השתלמות שאפשרה להם לאמן סטודנטים בתחום רחב של אתגרים אבל בעיקר בתחום קשיי למידה וניהול זמן. במסגרת זו רכשתי ניסיון רב בתהליך האימון.

 

תפקידי האחרון, לפני פרישתי לגמלאות, היה כדקנית הסטודנטים. בראשותי בוצע מהפך תפיסתי בטיפול בסטודנט והוספו ממדי טיפול נוספים. אחד הפרויקטים הראשונים שהונהגו היה בהשראת הספר "הניצוץ" מאת ג'ון רייטי*** בשיתוף עם מחלקת הספורט. הפרויקט כלל אימון גופני מידי בוקר עבור סטודנטים המאובחנים כסובלים מבעיות קשב וריכוז. חלק מהסטודנטים הצליחו לצמצם את השימוש בריטלין ולשפר את יכולות המיקוד והריכוז. המשוב הגיע הן מהסטודנטים, הן מהמטפלים המקצועיים והן מהמרצים והמתרגלים בשעות הלימוד בבוקר.

 

התקופה הזו הגבירה את המודעות שלי למגוון אפשרויות הטיפול ובה נזרעו אצלי זרעי  הגישה הטיפולית.

 

 

מה אני מביאה אתי לטיפול?

בחיי המקצועיים שילבתי בין מחקר, הוראה, ניהול וטיפול בסטודנט במגוון שיטות. מהשכלתי המדעית אני מביאה את החינוך והתפיסה המדעית, את הדיוק באבחון והירידה לפרטים בחקר הנושא וסיבותיו, כמו גם את יכולת הניתוח של הנתונים הנאספים. כביולוגית, יש לי הבנה בסיסית בתהליכים פיסיולוגיים.  

         

מניסיוני כמנהלת צוותי עובדים ובעקבות המגע השוטף עם הסטודנט ובעיותיו, צברתי ניסיון רב ב"לשמוע" את מה שלא נאמר ו"לראות" מעבר לאדם שמולי. צברתי ניסיון רב באימון סטודנטים בדגש של ניהול זמן (אבל לא רק).

 

החשיפה לגישתו של פרופ' ראובן פוירשטיין, לפיה המח כל הזמן מתחדש ונבנה **, וההבנה שיש לכך קשר לתנועה, הובילה אותי ללמוד את הטיפול הקינסיולוגי.

 

 

מקורות:

*. פוירשטיין, ר. ופוירשטיין, ש. 1993 התנסות בלמידה מתווכת: סקירה תיאורטית. בשדה חמ"ד ,ל"ו(א'-ב'), 7-50
**. פוירשטיין, ר. 2010 האדם כישות משתנה מתוך כִּי אָמַרְתִּי יֶשׁ לִי תִקְוָה (נאום שנשא לכבוד הרב שטיינזלץ)
 http://a-c-elitzur.co.il/site/siteArticle.asp?ar=232
***. רייטי, ג'. (עם הגרמן, א.) 2010 הניצוץ – המדע המהפכני החדש של אימון הגוף והמוח. הוצאת זמורה-ביתן
 

אודות

שלח - Send

שם

שדה חובה

פנייתכם נתקבלה

אנו ניצור עימכם קשר בהקדם. תודה.

טלפון

שדה חובה

דוא"ל

שדה חובה

צור קשר

 

Name

Phone

Email

מיכל מעוז קינסיולוגית ומאמנת אישית

050-4650619​

mmaoz53@gmail.com